Vijf-daagse vakantiereis 2024

met Liessel,Helenaveen en Neerkant 

 

 

 

               26 mei t/m 30 mei

Deze reis gaat naar Rothenberg / Odewald in Duitsland

Dag 1: Heenreis, we lunchen in het stadje Mainz. Dit stadje staat vol met prachtige gebouwen, monumenten en musea en heeft een bijzonder sfeervolle Altstadt. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag bij Hotel Hirsch in Rothenberg.

Dag 2: O.l.v. de hotelier maken we een rondrit door het Odenwald.

De route voert deels over de Nibelugenstrabe en verder langs o.a. het hooggelegen Beerfelden, Erbach, bekend van het ivoormuseum Michelstadt,

met z`n Einhardsbasilliek, Amorbach, het bedevaartplaatsje Waldürn,

Eberbach en Hirschhorn. Onderweg wordt op enkele plaatsen een korte of langere pauze ingelast.

Dag 3: Vandaag Bezoeken we universiteitsstad Heidelberg met volgens velen één van de mooiste historische binnensteden van Europa.

Een van de mooiste steden in duitsland, met de Alte Brucke`en een prachtig raadhuis. We maken hier een stadswandeling onder leiding van een Nederlandsprekende stadsgids. Na de lunch maken we een 50 minuten durende boottocht. Geniet van het uitzicht op het indrukwekkende kasteel van Heidelberg, de oude brug en de levendige oude binnenstad.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we van richting de Pfalzer Weinstrasse; dit gebied wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd. Hier bezoeken we het bad Dürkheimen en passeren we het Hambacher schloss.

(niet bij de reissom inbegrepen) De architectuur van het kasteel doet denken aan die van de tower of Londen. We brengen daarna een paar uurtjes door in de pfaz met Pfazwijn en spijs. De terugreis over de Rijn en de Nectar voert ons terug naar Hotel Hirsch.

Dag 5: Terugreis. Onderweg zullen enkele stops worden ingelast, bijvoorbeeld in Rüdesheim waar u kunt rondslenteren door de smalle straatjes en de beroemde `Drosselgasse. De reis wordt besloten met een prima diner.